5 redenen waarom elke merkeigenaar naar PCR-verpakkingen zou moeten kijken

Elk bedrijf dat verpakkingen gebruikt, is zich waarschijnlijk bewust van de duurzaamheid van verpakkingen.

Zeker als ze gebruik maken van flexibele verpakkingen, een vorm die de laatste jaren meer aandacht krijgt. Bij Flexoplast hebben we hard gewerkt om een ​​flexibele verpakkingsoplossing te presenteren die duurzame verpakkingen kan aanpakken: of je het nu bekijkt vanuit een milieu- of regelgevingsperspectief. Een oplossing die we vandaag delen, is onze PCR-verpakking: post-consumer gerecyclede verpakkingen.

Tijdens de kinderjaren hadden post-consumer gerecyclede verpakkingen enkele nadelen, en iedereen die een 100% PCR-film koopt, zal nog steeds een verschil merken met eersteklas PE. Maar op voorwaarde dat u het PCR-gehalte op maximaal 50% houdt, zijn de nadelen klein, aangezien de technische knowhow rond PCR volwassen is geworden. Naast de voordelen die altijd hetzelfde zijn gebleven, verwachten we dat PCR de komende jaren steeds groter zal worden binnen duurzame verpakkingen.

Waarom we verwachten dat PCR steeds groter wordt binnen duurzame verpakkingen:

Onze motivatie achter deze verwachting is gebaseerd op de volgende 5 redenen.

1. PCR is een materiaal dat is gemaakt van gerecycled postconsumentenafval. Nadat het door de consument is weggegooid, wordt het gerecycled en opnieuw in de verpakkingsstroom gebracht om opnieuw te worden gebruikt. Duurzamer kan het niet!

2. Omdat PCR gerecyclede grondstoffen bevat, is het een direct antwoord op toekomstige regelgeving die bedrijven verplicht om gerecyclede verpakkingen in te kopen. En omdat PCR-films net zo goed geschikt zijn voor recycling, zijn PCR-films net zo geschikt voor de regelgeving die merkeigenaren vraagt ​​om ‘design for recycling’!

3. Prime PE-monofilms zijn al volledig recyclebaar, waardoor ze geweldige toevoegingen zijn aan PCR-films. Door prime en PCR te combineren (zoals gedaan met onze FLEX R-55 film die voor 55% uit PCR PE bestaat) kunnen we de productievoordelen van een eersteklas film evenaren. Het beste van alles is dat dit normaal gesproken geen wijzigingen in de algemene instellingen van uw machine vereist.

4. Dit concurrentievermogen geldt net zo goed voor branding. Afgezien van het mogelijk maken van nieuwe marketingmogelijkheden door het gebruik van duurzamere verpakkingen, is het uiterlijk van de verpakking bijna identiek aan prime-films bij gebruik van kleine hoeveelheden PCR. Dit verschil valt nog minder op nadat de verpakking is bedrukt en verwerkt.

5. Het beste van alles: de prijzen voor PCR-verpakkingen zijn zeer concurrerend. Onze 35% PCR-film heeft op dit moment een bijna identieke aankoopprijs in vergelijking met onze LDPE-film. En zoals eerder vermeld, kan elke merkeigenaar die momenteel flexibele verpakkingen gebruikt, gewoon zijn bestaande machines blijven gebruiken. In tegenstelling tot andere duurzame alternatieven (karton / karton) waarvoor een volledig nieuw machinepark nodig is, bespaart het continu gebruik van uw bestaande machinepark u miljoenen dollars!

Dus daar heb je het: 5 redenen waarom gerecyclede verpakkingen na consumptie op je radar zouden moeten staan.

Wil je meer weten?

We schreven een whitepaper over PCR en het potentieel ervan voor de toekomst. Daarnaast leggen we ons nieuwe product Flex-R uit en waarom het voordelig kan zijn voor uw merk. Ga naar onze bronnenpagina om de whitepaper gratis te claimen!