6 voorbeelden van frozen packaging done right

Sommige frozen food producten zich positioneren als duurzame partner, hebben andere producenten meer moeite om op de duurzaamheid-trend in te spelen. In dit blog vind je 6 voorbeelden van verpakkingsoplossingen die op de juiste manier inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Check deze voorbeelden en laat ze als inspiratie dienen!

1 Bedrukking op 32 mu

Wanneer de doelstelling is om efficiënt gebruikt te maken van de juiste beschikbare verpakkingsmaterialen heeft men oog voor duurzaamheid.

Down-gauging is een van die methodes. Sinds enkele jaren werkt Flexoplast nauw samen met haar afnemers in de ontwikkeling van dunnere folies. Zie down gauging als één van de duurzaamheidspijlers. Middels het toepassen van down gauging wordt er efficiënter gebruik gemaakt van resources. 

In bijgaand voorbeeld, gedrukt op 32my COEX LDPE folie worden de Frites veilig en kostenefficiënt verpakt. 

2 CMYK druk in 4 kleuren

Besparen kan niet alleen met materiaal, maar ook met kleur. Voor deze Aprikosen verpakking is slim gebruik gemaakt van de opbouw in de 4 basiskleuren CMYK. Door de technische ontwikkelingen kunnen full colour bedrukkingen in deze opbouw geproduceerd worden wanneer hier vanuit de ontwerpfase rekening mee wordt gehouden.

Minder kleuren betekent minder inktverbruik, goedkopere prijs, minder drukplaten en kortere instel-tijd van de drukpers. Dit alles zorgt uiteindelijk voor minder kosten en een duurzamere oplossing. 

3 75 mu COEX LDPE

Voor het verpakken van Seafood wordt er vaak nog laminaat ingezet. Omdat diepgevroren vis scherpe randen heeft is een hogere doorprikweerstand vereist. Voor deze Findus verpakking is er niet voor laminaat gekozen maar voor een COEX LDPE film, speciaal ontwikkeld voor het verpakken van diepvries vis. De dikte bedraagt 75 mu COEX LDPE. Hiermee biedt deze recyclebare verpakking de juiste bescherming aan de diepgevroren filets. 

4 COEX PE

Voor deze diepvriesfriet is gebruik gemaakt van een 40 mu COEX LDPE. COEX LDPE kan opgebouwd worden uit vijf soms zeven verschillende laagjes grondstof die in een productiegang tot een film worden geblazen. Door de folie op deze manier te produceren kunnen er aan de verschillende laagjes specifieke karakteristieken worden toebedeeld. Hierbij valt te denken aan doorprik weerstand, glans, matheid, stijfheid of sealeigenschappen. 

5 Matte Film

Deze ecologisch geproduceerde Lasagna vulling is gedrukt op COEX LDPE matte folie. Deze afbeelding blinkt uit door zijn eenvoud en design. Door matte folie te gebruiken krijgt het product een ecologische uitstraling. 

6 Matlak

Door het toepassen van een matte lak kan men een effect op een verpakking creëren waarmee de glans van de folie gedeeltelijk wordt onderbroken met een matteer effect. Hiermee kunnen  (belangrijke) details extra worden geaccentueerd. Het is een simpele toepassing waarmee een verpakking van een chiquere of meer ecologische uitstraling kan worden voorzien. 

Bovenstaande voorbeelden zijn enkele leidende voorbeelden van COEX LDPE verpakkingen die door Flexoplast worden geproduceerd. Flexoplast denkt graag met haar klanten mee over de ontwikkeling van duurzame en recyclebare verpakkingsoplossingen.

Ook denken wij graag met u mee over hoe wij als verpakkingsspecialist een rol kunnen hebben in de ontwikkeling van uw verpakkingen door slim gebruik te maken van materialen en designontwikkeling. 

Benieuwd naar hoe uw verpakkingen naar een volgend niveau kunnen worden gebracht? Neem contact op met onze Frozen Packaging specialist: 

d.wasser@flexoplast.nl / A.kraemer@flexoplast.nl