Duurzaamheid

Klimaatneutraal bedrijf

Naast onze voortdurende vooruitgang op het gebied van verpakkingsgerelateerde technologie, richten we ons ook voortdurend op onze duurzaamheid als bedrijf. Bij een duurzame toekomst wordt immers met alles rekening gehouden.

Daarom heeft Flexoplast langetermijndoelen om de milieu-impact van zowel onze producten als onze hele bedrijfsactiviteiten te compenseren. We werken aan ons einddoel van klimaatneutraliteit door middel van de volgende bedrijfsbrede tips:

Onze producten.

Milieu impact

Milieu impact

Hernieuwbare energie

Zowel ons gas als onze energie is puur afkomstig van groene leveranciers, wat een groot deel uitmaakt van onze jaarlijkse CO2-reductie. En door samen te werken met leveranciers die onze visie op duurzaam ondernemen delen, zijn we nog steeds constant op zoek naar een verdere optimalisatie van ons gebruik van hernieuwbare energiebronnen!

Groene energie

Als bedrijf dat op een steenworp afstand ligt van het UNESCO-werelderfgoed ‘Waddenzee’, zijn we ons allemaal zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Flexoplast wil een goede buur zijn voor alle stakeholders.

Efficiënt gebruik

Stap voor stap schakelen we onze technische installaties over op energiezuinigere apparatuur. Bijvoorbeeld onze verlichting omschakelen naar LED.

Samen met de modernste machines die nog erg jong zijn in vergelijking met veel van onze collega’s, kunnen we onze hernieuwbare energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

Verspilling verminderen in onze
hele waardeketen

WasteReduction banner

Vermindering van productieafval

Bij Flexoplast hergebruiken we 93% van het productieafval dat toonaangevend is in de branche. Een van de grootste energieverliezen is vaak afval: daarom hebben we ons sterk gericht op slim hergebruik van afval. Het geheim achter ons recordbrekende hergebruik?

Ons extrusiecentrum heeft een eigen hergranulatiestation, dat direct 1/3 van ons productieafval kan omzetten in herbruikbare hars. Door extrusie kunnen we van deze Resin opnieuw PE maken, of als grondstof aan anderen verkopen. De kleine hoeveelheden restafval worden verkocht aan toegewijde recyclingbedrijven, die het materiaal inzamelen, versnipperen en hergebruiken.

Afvalreductie banner3

Hergebruik van gerecyclede harsen

Zowel met onze eigen harsen als door gerecyclede hars te kopen van onze recyclingpartners, gebruiken we gerecyclede harsen om een specifiek type verpakking te maken: Post-Consumer Recycled Films. Deze folies verminderen afval en stellen ons in staat gebruikte flexibele verpakkingen een tweede leven te geven.

Wilt u meer weten over hoe Flexoplast u kan helpen uw milieu-impact te verlagen?

Duurzame bedrijfscultuur

Wij zijn ervan overtuigd dat er een toekomst is waarin duurzaamheid en kunststoffen hand in hand gaan. En door onze voortdurende focus en geweldige partnerschappen willen we doorgaan met het ontwikkelen van innovaties die de verwachtingen van onze klanten overtreffen en onze impact op het milieu verminderen.

En als bedrijf dat op slechts een steenworp afstand ligt van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, zijn we ons zeer bewust van onze ecologische voetafdruk. Het is een deel van de reden waarom we voortdurend proberen onze CO2-uitstoot te verminderen en ons streven naar een klimaatneutraal bedrijf.

Naast onze eigen groene initiatieven geloven we ook in het bevorderen van een sterke duurzame cultuur door bij te dragen aan verschillende branchebrede initiatieven. Als Flexoplast zijn we er trots op deel uit te maken van de volgende initiatieven:

Rethink Plastic

Rethink is een gezamenlijk initiatief van de kunststof producerende en verwerkende industrie binnen Nederland. Door verdere samenwerking en uitwisseling van middelen wil Rethink plastic verpakkingen verminderen, hergebruiken, recyclen, herontwerpen en vernieuwen.

Operatie Clean Sweep

Operatie Clean Sweep is niet specifiek gemaakt binnen de verpakkingsindustrie, maar is een wereldwijd initiatief om restafval en zwerfvuil te voorkomen. En hoewel er maar heel weinig van het huidige plastic afval uit de EU komt, vinden we het toch belangrijk om het zo te houden. Door onze productielocaties netjes en gecontroleerd te houden, kunnen we ons steentje bijdragen om zwerfvuil onbestaande te houden.